С дъжд, сняг и силен вятър започват почивните дни. Метеоролозите предупреждават,

...
С дъжд, сняг и силен вятър започват почивните дни. Метеоролозите предупреждават,
Коментари Харесай

Опасно време: Силният вятър преминава в ураганен, а дъждът - в сняг

С дъжд, сняг и мощен вятър започват почивните дни. Метеоролозите предизвестяват, че през нощта против неделя в Североизточна България вятърът ще се усилва до ураганен, като в същото време  температурите ще се понижат чувствително.

За днес предупредителен жълт и оранжев код са в действие в цялата страна, като на места поривите  на вятъра могат да доближат до 25-30 м/с. Валежи от дъжд, които могат да преминат в сняг,  се чакат в областите Добрич, Варна и Бургас. Първите по-значителни количества се чака да паднат още през днешния ден следобяд, а от Министерството на околната среда и водите предизвестяват, че са възможни наводнения в региона на няколко реки, измежду тях и по-големи като Дунав, Камчия и Русенски Лом.

Заради изобилен снеговалеж към този момент е затворен проходът Троян - Кърнаре за камиони. Забраната се отнася за камиони с тегло над 12 тона и половина.

Сняг вече валя тази нощ на прохода " Петрохан ", но снежната завивка не се е задържала и пътищата са  чисти. Мокър сняг имаше тази заран и на проходите " Рожен ", " Пампорово ", " Превала " и връх Перелик в Родопите.

 От пътната организация предупреждават водачите да потеглят готови на път, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР